Over mij

Tekstcentrale is al sinds 2006 het bedrijf van Mariëlle Blokzijl. Als tekstschrijver heb ik mij de afgelopen jaren gespecialiseerd in het schrijven voor webwinkels. Met blogs, categorieteksten, landingspagina’s en productomschrijvingen help ik webwinkeliers hun zoekresultaten, traffic en conversie te verbeteren. En dat zorgt voor een flink verhoogde omzet van de webwinkel.

Ontstaan van Tekstcentrale

Na mijn afstuderen aan de Rijksuniversiteit Groningen in 2006 ben ik met mijn eigen tekst- en vertaalbureau begonnen. In de loop der jaren heb ik ervaring opgedaan op elk gebied van het tekstschrijven; van bedrijfspresentatie tot de complete uitgave van tijdschriften. In mijn beginjaren heb ik vele industrieterreinen in het noorden van Nederland afgeschuimd en daar ondernemers geïnterviewd voor een bedrijfspresentatie in de plaatselijke zakelijke uitgave. Later heb ik voor Inkstyle Magazine en Congres Magazine de gehele redactie en opmaak verzorgd. Vervolgens is mijn werk steeds meer verschoven naar het internet; schrijven voor eigen webwinkels en online magazines en in opdracht van andere internetondernemers. Naast teksten verzorg ik vanaf het ontstaan van Tekstcentrale ook vertalingen in het Engels, Duits en Frans. Ik ben gespecialiseerd in juridische vertalingen naar het Engels. Dit vertaalwerk doe ik met een netwerk van betrouwbare vertalers, met wie ik al jarenlang samenwerk. Ten slotte bied ik sinds 2017 samen met SEO specialist Liroy Wekema de totale ontwikkeling en ondersteuning van webwinkels & websites met online marketing bureau eNOISE.

Online tekstschrijver

De afgelopen jaren is mijn schrijfwerk steeds verder verplaatst naar het internet. Voor internet ondernemers schrijf ik blogs, categorieteksten, landingspagina’s en productomschrijvingen om te zorgen voor een goede vindbaarheid en een goede conversie. Het leuke van online schrijven is dat je werk zichtbaar vruchten afwerpt. Zo heb ik een webwinkel in dekbedovertrekken van pagina 5 in Google met mijn blogs, categorieteksten en landingspagina’s naar de top drie kunnen schrijven. Maar ook een tweewekelijkse blog zorgt al voor een flinke stijging in de zoekmachines. Kijk gerust bij mijn referenties voor meer voorbeelden van mijn schrijfwerk!